This website is using proprietary and third party cockies to optimize and adapt your navigation and preferences, and other tasks. If you continue We understand that accepts checking our Privacy Policy.

Accept More information

Workshop on Castellers

 


La pinya

Els Castells són una activitat tradicional del territori català que consisteix en construir torres humanes, el més altes possible, seguint unes bases estructurals.

Un Castell, doncs, és un conjunt de persones molt ben coordinades. Cadascú té la seva funció i tothom és necessari.

Per fer un castell, a banda de molta gent, necessites tot tipus de persones; alts, baixos; prims, grassos; nens, adults... Necessites gent resistent per aguantar la base i persones atlètiques i valentes per constituir l'alçada de l'estructura. Tothom ha de respectar la feina dels altres, ja que sense alguna de les parts el castell s'enfonsaria.

La pinya (base) és una de les parts més importants de l'estructura. Encara que sembli un grup de gent molt junta, cal adonar-se que tots ells fan força conjunta i coordinadament per tal de donar una bona base a l'estructura.

En els tallers de Castells es pretén transmetre els valors d'aquesta activitat, que clàssicament es diu que són "força, equilibri, valor i seny", però que també inclouen el treball en equip, el respecte, l'esforç, la solidaritat, l'autosuperació i certa dosi de competitivitat, que, com sempre que s'acompanya del respecte, incentiva el creixement.

Esportec Outdoor Sport comtpa amb el millor equip per introduir a grups de tota mena a l'apassionant món dels castells. Col·laborant amb Autentikcat, i amb el suport de la colla més forta del moment, els Castellers de Vilafranca, proposem:

MATÍ CASTELLER TERRITORI CASTELLER

Visita a la casa dels Castellers de Vilafranca: Cal Figarot i realització d’un taller casteller on coneixerem, mitjançant una xerrada, reforçada amb imatges, els orígens i actualitat dels castells, la nomenclatura i les parts dels castells. Tot seguit realitzarem activitats relacionades amb cada una d’aquestes parts.

UBICACIÓ: Cal Figarot, seu social dels Castellers de Vilafranca, Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

HORARI: 3 hores

VARIS: Mínim 30 persones. Possibilitat de visitar la casa de la Festa Major amb explicació de les fortes arrels que tenen els castells amb la Festa Major de Vilafranca del Penedès.
 
Visita al local de una de les colles capdavanteres del país, Cal Figarot, seu social dels Castellers de Vilafranca. Descobrirem el lloc on s’assaja i es preparen els castells. Coneixerem, els orígens i actualitat dels castells, organització i funcionament d’una colla, el vestuari, la nomenclatura i les parts dels castells.

UBICACIÓ: Cal Figarot, Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

HORARI: entre 1 hora i hora i mitja

VARIS: Mínim 30 persones.


Autentikcat Castellers de Vilafranca
 

Esportec Outdoor Sport, S.L. · NIF B-17933508 · Empresa reglamentada segons el Decret Legislatiu 56/2003 i la Llei 3/2008 - Agència de Viatges GC-4023
Activitats Fisicoesportives (CENS C-433)
Esportec Outdoor Sport, S.L.
C/ Mestre González, 9 43712 Llorenç del Penedès Tamarit / Port del Comte / Empordà / Tavascan
635 199 126
SHARES OUR SITE IN
Compartir Twitter Compartir Facebook
visits 192281